Produktbild på läromedlet Stavning A i serien Svenska Komplett

Svenska Komplett – Stavning A

Svenska Komplett – Stavning A, åk 4-6 är ett läromedel som i huvudsak är inriktad mot att träna stavning. Boken innehåller 15 kapitel, där varje kapitel behandlar ett stavningsmoment.

Målgrupp: Årskurs 4-6

Ämne: Svenska

Författare: Jonny Lindén

ISBN: 9789188229175

Utgivningsår: 2020

Upplaga: 1

Omfång: 96sidor

Vill man utnyttja texterna i böckerna till att låta eleverna träna läsförståelse, så är detta ett underlag som kan ge stöd i det arbetet. Varje kapitel innehåller fyra sidor. Det finns olika typer av frågor/uppgifter – Hitta svaren i texten, Lista ut svaren med hjälp av texten, Vad tycker du? (som kan vara en utgångspunkt för diskussion av något i klassen) och Extrauppgift (t.ex. skriva en egen fortsättning på bokens text).

 

Läs mer

Stavningsböckerna finns i tre nivåer: A, B och C. Rekommendationen är bok A för åk 4, B för åk 5 och C för åk 6. Men om det är en väldigt stor spridning när det gäller svenskförmågan mellan eleverna, så kan man använda de olika böckerna samtidigt i en elevgrupp. Kapitlen behandlar samma stavningsmoment, oavsett bok. “En eller två konsonanter?” är kapitel 1 i alla tre böcker, “Släktord” är kapitel 2 osv.

Svenska Komplett – Stavning A består av en elevbok och ett lärarhäfte samt “träna läsförståelse” som är ett kopieringsunderlag. Till läromedlet finns dessutom ett webbstöd som innehåller ett omfattande extramaterial, riktat både till elever och lärare. Där finns bland annat ytterligare övningar, instuderings- och lektionsunderlag samt bedömningsstöd.