The English Club

Engelskspråkiga böcker och serier. Handplockade och utvalda med omsorg.

Nyfiken på att utforska en värld av engelskspråkiga äventyr?

Välkommen till The English Club – där vi har valt ut riktigt bra böcker och serier från engelskspråkiga länder. Låt dina elever komma igång med läsning och språkinlärning i engelska på ett lekfullt och autentiskt sätt. 

Vi har petat, valt och valt igen för att kunna erbjuda ett utbud som inte bara är roligt och spännande, utan också fungerar som ett värdefullt komplement för dig och dina elever i klassrummet. The English Club är ett öppet fönster mot autentisk engelska. Genom pjäser, serier, korta berättelser och sagor utmanas eleverna att utforska det engelska språket på ett organiskt sätt. 

I The English Club får eleverna möjlighet att bygga en språklig känsla och upptäcka ord och uttryck som kanske inte hade funnits i en vanlig lärobok. Detta skapar inte bara en förståelse för språket i dess verkliga form utan uppmuntrar även till diskussion och reflektion kring språkets mångfald och användningsområden.

Att möta engelska utanför de traditionella ramarna ger möjlighet att upptäcka nya ord, uttryck och tankar. Det oväntade blir en bro till diskussioner, reflektioner och en djupare förståelse för språket och kulturen. Här tränas ordförståelse, språklig rytm och klang, förmågan att uppfatta nyanser och skapa en känslomässig koppling till texten.

Så häng med på ett spännande äventyr – låt språket öppna dörrar till nya tankar och möjligheter!

Plays to read

Årskurs 1–3