Produktbild på läromedlet Samhällskunskap 1A1 för gymnasiet

Samhällskunskap 1a1

Samhällskunskap 1a1 är ett läromedel som vill stimulera elevernas engagemang och aktivitet, både i klassrummet och ute i samhället. Varje kapitel inleds med en “rivstart” som snabbt öppnar upp för diskussion och egna reflektioner kring samhällskunskapens stora frågor. Därefter fördjupas kunskaperna med hjälp av: Lättlästa texter med många konkreta och aktuella exempel.

 

 

Målgrupp: Gymnasium och vuxenutbildning

Ämne: Samhällskunskap

Författare: Johan Eriksson

ISBN: 9789188229144

Utgivningsår: 2019

Upplaga: 1

Omfång: 254sidor

Luftiga uppslag med informationsgrafik och modeller som sammanfattar och förstärker texterna. Aktiverande inslag där eleverna själva får diskutera, granska, forska och på andra sätt utveckla sin medborgarkompetens.

Ett genomgående fokus på digitalisering, källkritik och praktisk digital kompetens i anknytning till samhällsvetenskapliga frågor. Varje kapitel avslutas med sammanfattningar av nyckelbegrepp, instuderingsfrågor, uppdrag och en avslutande “stor fråga”, som kan användas för att utvärdera elevens kunskaper inom ett helt kapitel.

Läs mer

Till boken finns ett webbstöd som innehåller ett omfattande extramaterial, riktat både till elever och lärare. Där finns bland annat ytterligare övningar, instudering, lärarhandledning, lektionsunderlag och bedömningsstöd.